Издания

Туризъм и отдих

Списание „Туризъм и отдих” e авторитетно периодично издание на ИК „Дакер” за туризма в България. То е единственото запазило се до днес печатно издание, което отразява случващото се в този сектор на икономиката, формиращ над 13% от БВП.

За хората от туристическия бизнес изданието е точeн ориентир за конюнктурата на туристическия пазар и фирмите, обслужващи туризма. За масовия читател то носи много полезна информация за нови дестинации, събития и възможности за почивка заедно с актуални предложения на хотелиери и туроператори.

„Туризъм и отдих” участва на всички туристически изложения в България и има специални издания на чужди езици, които представят българския туризъм на водещите международни туристически борси:

WTM - Лондон, МИТТ – Москва, TTR - Букурещ и Philoxenia - Солун.

„Туризъм и отдих” е носител на международни награди, както и на най-престижните български отличия от „Ваканция и СПА Експо”, от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за най-успешно сътрудничество в туризма; удостоено е с Грамота на Министерството на туризма за печатна медия – 2017 г.

Списание „Туризъм и отдих” присъжда отличието „Златен приз” за лидери в туризма от България и Балканите. Призовете се връчват всяка година по време на най-голямата международна туристическа борса в България „Ваканция и СПА” - София.

София - Европейска дестинация

Каталогът е двуезичен – на български и английски. Създаден е по повод 18-ия конгрес на Европейската СПА асоциация (04–17 май 2013 г.) в Поморие, за да даде повече информация за България като дестинация за здравен и СПА туризъм.

В каталога са представени най-известните СПА общини в България - Хисаря, Кюстендил Сандански, Велинград, Поморие - подкрепени с реклами на най-добрите 4- и 5-звездни СПА хотели на територията им.

Курортът „Албена” с неговия „Медика център”, специализираните болници за рехабилитация край морския бряг и във вътрешността на страната, бази на „ПРО”, Туристически агенции за оздравителен туризъм, както и много фирми, облужващи СПА туризма, се представят на страниците на специалното издание.

Балнео и СПА каталог

Изданието е представително и съдържа данни за историята и забележителностите на София, Бизнес справочник, Актуална и

полезна информация и телефонен справочник. Богато илюстрираното издание е на български и английски език.

Къде да се лекуваме, къде да релаксираме

Национален медицински справочник "Къде да се лекуваме, къде да релаксираме"- шесто издание

Справочникът съдържа полезна актуализирана информация за услуги в следните области: Медицина, Дентална медицина, Фармация, Помощни звена, оборудване, Медицински фондации, асоциации, сдружения