За нас

Рекламно - издателска къща "Дакер" е специализирана в издаването на печатни издания - проектиране и художествено оформление на книги, периодика, каталози, справочници, брошури, дипляни, плакати и др. РИК "Дакер" издава списание "Туризъм и отдих" на български и чужди езици, информационния справочник "София - европейска дестинация" и специализираните справочници "Къде да се лекуваме, къде да релаксираме" и "Кой кой е в строителния бизнес".

История

Рекламно издателска къща Дакер стартира дейността си през 1991 г. Първото издание е вестник "Супер компас", последван от бизнес справочниците: "Компас Изток", насочен към бизнес средите от Източна и Западна Европа и "Промишленост и строителство".

Със справочника "Туризъм и почивно дело" през 1997 год. започва серията от издания, свързани с туризма, приемник на които е сп. "Туризъм и отдих". Първият му брой излиза през 2002 година за Международната туристическа борса в Москва, на руски език. Изданието отразява актуалното състояние на туризма у нас и по света, следи развитието и тенденциите на туристическия бизнес, популяризира туристически обекти, дейности и личности. По време на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо – София“, Туризъм и отдих присъжда всяка година от 2004 г. досега "Златни призове" на най-добрите в бранша – хотели, комплекси, мениджъри, специалисти, забележителни личности. Издателство „Дакер“ отдавна е познато и наложено на рекламно-издателския пазар у нас.

Специални броеве на чужди езици се разпространяват по време на световните туристически борси WTM – Лондон, ITB – Берлин, MITT, Интертур – Москва и др., в пресцентровете, за които списанието има акредитация, както и на национални щандове на България по време на изложения и културни събития. „Дакер“ е едно от първите издателства, направило презентацията на столичните райони – издадени са рекламни брошури за Красно село, Възраждане, Оборище, Сердика, Подуене, Слатина, Лозенец, Триадица, Илинден, Надежда, Искър, Витоша, Люлин, Връбница, Кремиковци.

Бяха представени с бизнес справочници и областите Плевен, Монтана, Враца. Със средства от Програма ФАР – трансгранично сътрудничество за общините Кюстендил и Ивайловград с област Кипринус – Гърция, бяха издадени специални брошури.

С марката на Издателство „Дакер“ излязоха представителните справочници „Къде да се лекуваме, къде да релаксираме“ и „София –европейска дестинация“ – по четири издания.

Издания

Туризъм и Отдих

Списание „Туризъм и отдих” e авторитетно периодично издание на ИК „Дакер” за туризма в България. То е единственото запазило се до днес печатно издание, което отразява случващото се в този сектор на икономиката, формиращ над 11% от БВП.

Виж още

София - Европейска дестинация

Изданието е представително и съдържа данни за историята и забележителностите на София, Бизнес справочник, Актуална и полезна информация и телефонен справочник. Справочникът е на български и английски език, богато илюстрован.

Виж още

Балнео и СПА справочник

Каталогът е двуезичен – на български и английски. Създаден е по повод 18-годишния конгрес на Европейската СПА асоциация (04–17 май 2013 г.), Поморие, за да даде повече информация за България като дестинация за здравен и СПА туризъм.

Виж още

Къде да се лекуваме, къде да релаксиираме

Справочникът съдържа полезна актуализирана информация за услуги в следните области: Медицина, Дентална медицина, Фармация, Помощни звена, Oборудване, Медицински фондации, асоциации, сдружения

Виж още

Златен Приз

годишни награди на списание Туризъм и отдих

Списание „Туризъм и отдих” присъжда отличието „Златен приз” за лидери в туризма от България и Балканите. Призовете се връчват всяка година по време на най-голямата международна туристическа борса в България „Ваканция & СПА експо” - София.

Наградите „Златен приз” на списание Туризъм и отдих се присъждат на лидерите в туристическия бранш – хотели, ресторанти, мениджъри, кметове, инвеститори, личности и институции, медии.

Носители на Златен приз за 2018 г. Носители на Златен приз за 2017 г.

Референции

Нашите награди