ДАКЕР ЕООД

ДАКЕР ЕООД е рекламно - издателска къща, отдавна позната и наложена на пазара у нас. Специализирана е в печатни издания - проектиране и художествено оформление на книги, периодика, каталози, справочници, брошури, дипляни, плакати и др.

РИК „Дакер” стартира през 1991 г. Първото й издание е вестник "Супер компас", последван от бизнес справочниците "Компас Изток" (насочен към бизнес средите от Източна и Западна Европа) и "Промишленост и строителство".

Със справочника "Туризъм и почивно дело" 1997 г. започва серията от издания, свързани с туризма, приемник на които е списание "Туризъм и отдих". Първият му брой, на руски език, излиза през 2002 г. за туристическата борса в Москва. Списанието, което e визитната картичка на „Дакер”, отразява актуалното състояние на туризма у нас и по света и проблемите на туристическия бизнес. То е единственото оцеляло до днес печатно издание, което отразява случващото се в този сектор на икономиката, формиращ над 13% от БВП.

Чуждоезични издания на "Туризъм и отдих" се разпространяват по време на световните туристически борси WTM – Лондон, MITT – Москва, TTR – Букурещ, Philoxena - Солун , както и на национални щандове на България по време на изложения и културни събития.

По време на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо – София“, "Туризъм и отдих" присъжда всяка година от 2004 г. досега "Златни призове" на най-добрите в бранша – хотели, ресторанти, мениджъри, кметове, инвеститори, личности и институции, медии.

„Туризъм и отдих” е носител на международни награди, както и на най-престижните български отличия от „Ваканция и СПА Експо”, от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за най-успешно сътрудничество в туризма; удостоено е с Грамота на

Министерството на туризма за печатна медия – 2017 г.

С модерната си визия и актуализиращо се съдържание, сайтът на списанието - www.turizamiotdih.com представя туристическите региони в България с местата за настаняване и хранене, забележителностите, атракциите и събитията, които си заслужава да се посетят.

С марката на „Дакер“ излязоха представителните справочници „Къде да се лекуваме, къде да релаксираме“ и „София – европейска дестинация“.

„Дакер“ е едно от първите издателства, направило презентация на столичните райони – издадени са рекламни брошури за Красно село, Възраждане, Оборище, Сердика, Подуене, Слатина, Лозенец, Триадица, Илинден, Надежда, Искър, Витоша, Люлин, Връбница, Кремиковци.

Бяха представени с бизнес справочници и областите Плевен, Монтана, Враца. Със средства по Програма ФАР – трансгранично сътрудничество бяха издадени специални брошури за общините Кюстендил и Ивайловград в партньорство с област Кипринус – Гърция.